Buszjarat_02_A_low másolatAz Etyeki Borjárat azért indult, hogy Budapestről kényelmesen, gyorsan el lehessen jutni Etyekre, ahol minden hétvégén nyitott borospincék és gasztronómiai élmények várják az idelátogatókat.

Következő Borjárat nap:  2016. június 4-én és 5-én!

Az első busz reggel 10 órakor Budapestről, a Blaháról indul, majd megálló az Astoriánál, az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél, és a BAH csomópontnál. A következő állomás Etyeken van, ahol a főbb pincesoroknál mindenhol ki- és fel lehet szállni. Napi 4-szer, menetrend szerint vesszük fel az utasokat Budapesten, és a visszatérőket Etyeken! Egy jeggyel egész nap lehet utazni! Utasaink ajándék borkóstolót kapnak! Menetrend és jegyvásárlás ITT  ⇒  JEGYVÁSÁRLÁS

Menetjegyek a buszon is vásárolhatóak, a felszálláskor! Az egész napra szóló jegy ára 3000 ft, mely magában foglalja az odautat, visszautat, ill. az Etyeken belüli utakat. A jegyhez ajándék borkostoló, és a Korda Stúdióban beváltható 10 % engedmény is társul.

 Etyek Budapest Szőlőskertje: érdemes ellátogatni ide.

Gyönyörű családi kirándulókörnyezet, romantikus dimbes-dombos utcácskák, erdők és szőlőültetvények gazdag világa vár ránk.

Azonban Etyek mára már vendéglátásáról, gasztronómiájáról is híres.

Aki ide ellátogat, Etyek boros pincés és présházas vidékeit fedezheti fel, nyitott pincékkel és vendéglátókkal ismerkedhet, kóstolhatja finom termékeit.

Etyek régiók:

borjarat.hu

A történelmi jelentőségű Körpince pinceegyüttes egyedi látványosság, amelyet több mint 100 éve az itt élő sváb borászok építettek. Mit találunk itt? Finom borokat, barátságos vendéglátókat, kulturális programokat és egyedi történelmi környezetet. Feledhetetlen élmény.

Az Újhegy mára már valódi gasztro sétánnyá fejlődött. Szépen felújított, hangulatos 100-150 éves présházai mögött kézműves sajtokat, sonkákat, szörpöket, lekvárokat és borokat kínálnak. Az Újhegy utcácskái gyönyörű kilátást adnak a szőlődombokra és a szomszédos településekre.

Az Öreghegy talán a legromantikusabb, legösszetettebb része Etyeknek. Ide csoportosultak a nagyobb méretű borászok és szőlőterületek, ahonnan számos díjnyertes bor kerül ki évről évre. A szép látványt nyújtó szőlőültetvények felfelé terjeszkednek, a mára itthon híressé vált Korda Stúdió impozáns épülete felé. Érdemes sétálni az Öreghegy dombjain, és kirpóbálni a minőségi borokat, betérni a helyi mészkőből épült hangulatos családias épületekben fészkelő éttermekbe, kóstolóhelységekbe. De ugyanitt fel kell keredni a modern építészetet képviselő pincészeteket, kóstolhatunk és gyönyörködhetünk az üvegfalalak mögül a kilátásban.

Várunk szeretettel